Quicklook en Mission Control

Quicklook is een unieke functie van OS X. Het is bedoeld om snel even een kort een afbeelding, mp3, videobestand, document, pdf of 1 van de vele andere ondersteunende soorten bestanden in te zien, zelfs met meerdere bestanden tegelijk!

Hoe werkt het; Selecteer gewoon het bestand (enkel klikken) en druk op de SPATIE. Dat is alles, het bestand komt nu naar voren en is in te zien. Wordt er weer op de spatie gedrukt, dan gaat het weer weg. Als de SPATIE vastgehouden blijft tijdens het kijken dan sluit het bestand direct weer als de spatie losgelaten wordt.
Met Alt ⌥-Spatie verdwijnt alles en ziet u alleen het bestand op een zwart scherm, met ESC verlaat u het.

Mission Control is een overzicht van alle openstaande vensters en bureaubladen en werkt met de F3 toetst. Ook hier geldt, F3 indrukken dan komt Mission Control naar boven, en met F3 verdwijnt het ook weer. Ook snel even kijken door F3 vast te houden werkt bij Mission Control.

FUN: probeer voor de grap ook eens SHIFT-Spatie, of SHIFT-F3 (erg mooi!)