Nostalgie: onze favoriete Apple-product aankondigingen

Als je naar de huidige line-up van Apple kijkt, is elk stukje technologie helemaal van deze tijd. We zijn inmiddels gewend aan de Touch Bar, Face ID, Animoji en Thunderbolt 3.

Hoe revolutionair die producten bij hun laatste aankondiging ook waren, het is heerlijk om even terug te gaan in de tijd en te kijken naar de baanbrekende aankondigingen die Apple een aantal jaar terug maakte.

Wij hebben onze drie favorieten voor je op een rijtje gezet.

3. De MacBook Air

In januari 2008, met de slogan “There is something in the Air” werd de MacBook Air geïntroduceerd. De MacBook Air bracht de gebruiker een ultradun- en lichtgewicht design die je letterlijk in een kantoorenvelop kon stoppen.

Revolutionair, vonden we tien jaar geleden. Inmiddels is de MacBook Air niet meer geüpdatet sinds 2015 en hopen we bij de aankomende keynote toch echt een net zo baanbrekende keynote zoals we hem tien jaar geleden zagen.

 

2. De iPad

Twee jaar na de MacBook Air, in januari van 2010, vroeg Apple zich af hoe het gat tussen de iPhone en de MacBook gevuld kon worden. Het was een tijd dat de netbook flink populair was, maar dit was niet de juiste keuze volgens Apple: “The problem is, netbooks aren’t better at anything” sprak Steve Jobs. Apple’s antwoord op de netbook was dan ook: de iPad.

 

1. De iPhone

Hoe kon het ook anders? Elf jaar later kunnen we nog steeds zeggen dat op 9 januari 2007 Steve Jobs tijdens zijn presentatie van de originele iPhone de wereld voorgoed heeft veranderd. Bedenk maar eens dat elf jaar later de smartphone en social media niet meer is weg te denken uit ons leven. Vergeet toetsen, vergeet vooral de stylus, een telefoon met alleen maar een touch screen zou de toekomst zijn. En Steve had helemaal gelijk.