Mijn accu is defect. Wat nu?

Voor vrijwel elke gebruiker is de batterij wel het meest belangrijkste aspect van zijn of haar smartphone/laptop. Want zeg nou zelf, je Mac, iPhone of iPad elk halfuur aan de oplader hangen is nou niet is iets om gek van te worden. Op zo’n moment ga je er toch direct vanuit dat je accu defect is.

Wanneer je accu niet lang meer meegaat wil dit niet altijd zeggen dat de accu ook daadwerkelijk defect is. Slijtage aan de batterij is het meest voorkomende geval. Dit wil zeggen: je batterij is volledig opgebruikt en kan niet meer tot de volledige honderd procent worden opgeladen, ook al zal je systeem dit wel aangeven. Meestal doet dit zich voor na ongeveer anderhalf jaar.

Hiernaast kan je accu ook daadwerkelijk defect gaan. Ook de accu is gewoon een onderdeel uit je laptop of smartphone en kan net als een toetsenbord, moederbord en display gewoon defect raken. Dit kan dan ook elk moment voorkomen en het maakt dan ook geen verschil of je je device een maand hebt of ruim twee jaar.

Wanneer je accu defect raakt binnenin de garantieperiode kan deze in de meeste gevallen kosteloos door ons gerepareerd worden. In het geval dat je accu is opgebruikt zullen wij een prijsopgave voor je opstellen. Kortom: wanneer je accu niet goed meer werkt hoef je uiteraard niet direct een nieuwe smartphone of laptop aan te schaffen, wij helpen je graag weer aan een goed werkende laptop en/of smartphone!

Heb je vragen over het vervangen van de batterij van je iPhone, MacBook of Windows laptop? Neem dan gerust contact met ons op!

Wil je de batterij van Android-smartphone laten vervangen? Dan staan we bij JC Repair graag voor je klaar.

Ben je benieuwd hoe jouw batterij er momenteel aan toe is? Voor zowel macOS als iOS raden wij in dat geval
coconut Battery aan. Dit is een applicatie die je alle ins en outs van je accu laat zien: wanneer je batterij uit de fabriek kwam rollen, hoe warm de batterij op het moment van uitlezen is, wat de status van je batterij is, hoeveel de maximale laadcapaciteit is, enzovoorts. Zo weet je direct waar je aan toe bent.