Apple introduceert nieuwe MacBook Air, Mac mini en iPad Pro’s

Vers van de pers: zojuist heeft Apple (eindelijk) een nieuwe MacBook Air en nieuwe Mac mini geïntroduceerd. Daarnaast heeft ook de iPad Pro een flinke upgrade gehad. Hieronder hebben we een korte samenvatting gemaakt met alle vernieuwingen.

MacBook Air

Het design van de MacBook Air is sinds de introductie van de tweede generatie in 2010 onveranderd gebleven. De gehele MacBook-lijn van Apple beschikte al over een Retina-display, maar de MacBook Air bleef als enige laptop over met zijn (flink verouderde) 1440 bij 900 pixels display. Tot aan vandaag!
De randen van het display (bezels) zijn gehalveerd en het Retina-display geeft 48% meer kleuren weer dan zijn voorganger. Ook is de MacBook Air vanaf nu beschikbaar in drie verschillende kleuren: zilver, spacegrijs en goud.

Naast het Retina-display komt nu ook Touch ID naar de MacBook Air. Dit is onder andere erg handig om snel je MacBook Air mee te kunnen ontgrendelen zonder dat je je wachtwoord hoeft in te voeren.
Net als de MacBook Pro’s en de iMac Pro heeft nu ook de MacBook Air een T2 security chip ingebouwd. Deze chip zorgt onder andere data encryptie, image processing en vele andere functies.

Ook het toetsenbord is grondig aangepakt. De MacBook Air beschikt nu net als de laatste generatie MacBook Pro’s over het nieuwe butterfly mechanism keyboard. De toetsen voelen stabieler aan en zorgen voor minder snelle typfouten. Het trackpad is ook verandert, deze is namelijk 20% groter gemaakt.

Naast andere upgrades, zoals een betere speaker, betere microfoon is het nu ook mogelijk om een 5K-monitor of televisie op de MacBook Air aan te sluiten via één van de twee Thunderbolt 3 poorten.

Het standaard model van de MacBook Air komt met een 1,6 GHz Intel Core i5 processor, 8GB werkgeheugen en een 128GB (flink snellere) SSD. Er bestaat nu ook de mogelijkheid om het werkgeheugen uit te breiden tot 16Gb.

 

Mac mini

Ook na een flink lange stilte is dan eindelijk de nieuwe Mac mini uitgebracht. Qua uiterlijk is de Mac mini vrijwel hetzelfde als de vorige generatie, op de kleur na: net als de iMac Pro komt de Mac mini enkel in de kleur spacegrijs. Volgens Apple geeft dit een professioneel uiterlijk aan de Mac mini, waar wij het geheel mee eens zijn.

Nieuw voor de Mac mini is dat deze standaard als quad-core geleverd wordt. Daarnaast wordt er ook een optie voor zelfs 6-cores aangeboden. Dit zou ervoor moeten zorgen dat de Mac mini zes keer zo snel is als zijn voorganger. Ook wordt de optie voor werkgeheugen tot 64GB gegeven. De interne SSD kan geconfigureerd worden tot 2TB en net als de MacBook Air komt de nieuwe Mac mini met de T2 Security Chip.

Qua poorten en ingangen heeft Apple ons zeker niet tekort gedaan. Naast de standaard 3,5mm koptelefoon aansluiting en gigabit ethernet heeft de Mac mini vier Thunderbolt 3 aansluitingen, twee USB 3.0 poorten en een enkele HDMI uitgang. Het instapmodel heeft een quad-core Intel Core i3 van 3,6 GHz, 8 GB werkgeheugen en een 128 GB SSD.

 

iPad Pro

Naast bovenstaande onthulde Apple vandaag ook twee nieuwe iPad Pro modellen. Zowel de 11-inch als 12,9-inch variant zijn nu net als de iPhone Xr voorzien van een zogeheten Liquid Retina-display en is de thuisknop geheel verdwenen. Dit betekent dan ook dat naast het edge-to-edge display Face ID voor het eerst op de iPad Pro  aanwezig is. Ook is de iPad Pro flink dunner: 5,9mm! Dit is 25% minder dan de vorige generatie.

Ook heeft de iPad Pro een flinke boost in de snelheid gehad. Over het algemeen is de nieuwe iPad Pro 35% sneller. Door de nieuwe ingebouwde A12X-chip is wanneer er gebruik gemaakt wordt van multicore de iPad Pro 90% sneller.

Apple heeft bij deze iPad afscheid genomen van de welbekende lightning port. De nieuwe iPad Pro is voorzien van een USB-C poort wat de mogelijkheid geeft om allerlei randapparatuur of een display tot 5K op de iPad Pro aan te kunnen sluiten.

De iPad Pro komt nog altijd in de kleuren spacegrijs, zilver, goud en roségoud verkrijgbaar. Het 11-inch model loopt van 64GB in opslag tot 512GB. Het 12,9 inch model gaat echter nog een stapje verder: hierbij ligt de optie tot 1TB.

Binnenkort zijn de MacBook Air, Mac mini en de nieuwe iPad Pro’s te vinden in onze webshop voor super scherpe prijzen! Wil je hiervan op de hoogte blijven? Houd dan onze Facebook-pagina goed in de gaten!