5 tips om professionele videos te maken met jouw iPhone

Welke iPhone je ook hebt: allemaal beschikken ze over een goede camera. Om daar echt mooie video’s mee te maken, hoef je alleen maar rekening te houden met een paar tips. In dit artikel zetten we een aantal aandachtspunten op een rijtje om mooie video’s te maken met de iPhone-camera.

Of je nou een iPhone 5 of een iPhone X hebt: Ze beschikken allemaal over een goede camera. En met deze 5 tips kan je dan al een professionele video maken. 

Tip #1 

Gebruik geen zoomfunctie. Dat vermindert vaak de kwaliteit van de beelden. Een smartphone met dubbele camera beschikt over maximaal tweemaal optische zoom. Daarna schakel je over op digitale zoom en hoe goed de cameralens en-sensor ook zijn: het wordt nooit echt mooi. 

Tip #2

Pas de framerate aan. Dit is belangrijk omdat je hiermee kan bepalen hoeveel beelden er per seconden worden gemaakt. De framerate bepaalt vooral hoe vloeiend je beelden afspelen. 

Zo pas je de framerate aan. 

  1. Open de Instellingen-app op je iPhone.
  2. Ga naar Camera > Neem video op.
  3. Maak je keuze uit een van de genoemde opties.

Tip #3

Maak je opnames altijd horizontaal, tenzij je bezig bent met een Snapchat- of Instagram Story. Anders krijg je rare effecten, zoals zwarte strepen aan de zijkanten van je beeld.

Maak je beelden altijd horizontaal (tenzij je bezig bent een Instagram/Snapchat story). Anders krijg je rare effecten zoals strepen aan de zijkanten van je beeld. 

Tip #4

Maak gebruik van een statief of van een stabilizer. Zo voorkom je rommelige shots met vervelende bewegingen. 

Tip #5 

Focus voordat je op opnemen drukt. Zo voorkom je dat de focus verandert tijdens het opnemen.