iPhone 15

Kleurrijke iPhones !

Vanaf € 939
iphone 15 kleur

Wat is er nieuw.

De iPhone 15 en 15 Plus zijn elk verkrijgbaar in vijf kleuropties: roze, geel, groen, blauw en zwart. Misschien wel de belangrijkste verandering voor de line-up is de overstap van de Lightning-poort die al meer dan tien jaar op elke iPhone aanwezig is naar een USB-C-poort, hoewel gegevensoverdracht op deze modellen op dezelfde USB 2.0-snelheden blijft die beschikbaar waren met Lightning.

Nieuw voor de niet-Pro line-up in 2023 is het Dynamic Island, dat een jaar eerder zijn debuut maakte in de iPhone 14 Pro line-up. Het Dynamic Island vervangt de vorige inkeping aan de bovenkant van het display en biedt plaats aan de voorste TrueDepth-camera en andere sensoren. Software helpt deze fysieke onderdelen te verbergen in het zwarte Dynamic Island, dat zich vloeiend aanpast om belangrijke informatie weer te geven en interactie met de gebruiker mogelijk te maken.

De iPhone 15 en 15 Plus maken gebruik van dezelfde A16 Bionic-chip als die in de iPhone 14 Pro en 14 Pro Max. Deze chip verbruikt 20 procent minder stroom en levert betere prestaties en 50 procent meer geheugenbandbreedte vergeleken met de A15 Bionic-chip in de iPhone 14 en 14 Plus.

iphone 15 camera

Verbeteringen aan de camera zijn onder andere een nieuwe 48-megapixel hoofdcamera met een quad-pixel sensor die standaard 24-megapixel foto's vastlegt. De bijgewerkte hoofdcamera maakt ook een nieuwe 2x telefoto-optie mogelijk die op intelligente wijze is bijgesneden van de volledige camera-opname.

Voor portretten hoef je niet meer naar de portretmodus te schakelen, want de iPhone 15 legt automatisch diepte-informatie vast als er een persoon, hond of kat in beeld is. Het nieuwe camerasysteem zorgt ook voor scherpere details, levendigere kleuren en betere prestaties bij weinig licht voor portretten, terwijl de nachtmodus vergelijkbare verbeteringen laat zien.

Een Ultra Wideband-chip van de tweede generatie zorgt voor verbeterde functionaliteit op basis van nabijheid, waardoor iPhones met elkaar kunnen verbinden met een bereik dat drie keer zo groot is als voorheen. Met Precision Finding in de Zoek mijn app kun je je vrienden zelfs in een dichte menigte opsporen.

De gebruiksduur van de batterij blijft op iPhone 15 en 15 Plus gelijk aan die van hun voorgangers, met een videoweergave van 20 uur op iPhone 15 en 26 uur op iPhone 15 Plus. Net als bij de vorige generaties ondersteunen de iPhone 15-modellen 5G-connectiviteit en maken ze gebruik van een nieuwe Qualcomm X70-modem. In de Verenigde Staten worden de iPhone-modellen opnieuw zonder fysieke simkaart geleverd, omdat de providers nu eSIM gebruiken.

Modellen kleur opslag Prijs vanaf
iPhone 15 , 6.1 inch ... roze, geel, groen, blauw, zwart ... 128, 256, 512 GB ... € 939
iPhone 15 Plus , 6.7 inch ... roze, geel, groen, blauw, zwart ... 128, 256, 512 GB ... €1069
bitdefender
ICT waarborg
Apple reparatie Veenendaal