iPhone 15 Pro

Titanium it is

Vanaf € 1169
iphone 15 pro kleur

Het titanium heeft een nieuwe matte, borstelige textuur en wordt vergezeld door een aluminium intern frame dat de thermische dissipatie en de repareerbaarheid van het achterglas verbetert. Apple heeft ook het ontwerp aangepast, zodat het frame meer contouren heeft en de randen van het display veel dunner zijn. De voorkant van de iPhone wordt nog steeds beschermd door het Ceramic Shield-materiaal, naar eigen zeggen het hardste glas dat in een smartphone wordt gebruikt.

Apple gebruikt hetzelfde Super Retina XDR-display van vorig jaar met Always-On-displaytechnologie en een ProMotion-verversingssnelheid van 120 Hz. De iPhone 15 Pro Max heeft een resolutie van 2796x1290, terwijl de iPhone 15 Pro een resolutie van 2556x1179 heeft. Afgezien van de afgeslankte randen zijn er geen wijzigingen aan het display en is het toestel voorzien van hetzelfde Dynamic Island aan de bovenkant.

In plaats van een Lightning-poort hebben de iPhone 15 Pro-modellen een USB-C-poort die USB 3-overdrachtsnelheden tot 10 Gb/s biedt. Opladen gebeurt nu met een USB-C kabel, dus je kunt hetzelfde snoer gebruiken voor het opladen van de iPhone, iPad en Mac. Met de USB-C-poort kan een iPhone worden gebruikt om AirPods of een Apple Watch direct op te laden. MagSafe opladen met 15 W blijft beschikbaar en Apple heeft ondersteuning voor draadloos opladen met Qi2 toegevoegd.

iphone 15 pro side

Er is een aanpasbare actieknop die is gemodelleerd naar de actieknop op de Apple Watch Ultra en die de mute-schakelaar vervangt. De knop kan op verschillende functies worden ingesteld, zoals het starten van de camera, het inschakelen van de zaklamp, het opnemen van een gesproken memo of het activeren van een snelkoppeling. De actieknop sluit aan op het Dynamic Island voor visuele feedback die gepaard gaat met haptische feedback.

Een verbeterde 48-megapixel hoofdcamera biedt betere prestaties bij weinig licht en een nieuwe standaardresolutie van 24 megapixel die beelden van hoge kwaliteit biedt met een praktische bestandsgrootte, een verbetering ten opzichte van de vorige standaardresolutie van 12 megapixel. De hoofdcamera kan worden ingesteld op verschillende brandpuntsafstanden, waaronder 24mm, 28mm en 35mm, en er is een optie om HEIF-afbeeldingen van 48 megapixel vast te leggen die minder ruimte innemen dan RAW-afbeeldingen.

iphone 15 pro camera

Portretfoto's worden nu automatisch gemaakt als er een persoon of huisdier in beeld is of als je tikt om scherp te stellen, zodat je de diepte en het brandpunt kunt aanpassen nadat je een foto hebt gemaakt, zelfs als je de portretmodus niet hebt geselecteerd. Afbeeldingen bevatten scherpere details, levendigere kleuren en betere prestaties bij weinig licht. De nachtmodus is scherper dan voorheen en Smart HDR 5 legt onderwerpen en achtergronden vast met meer levensechte huidtinten en helderdere hoge lichten, rijkere middentonen en diepere schaduwen wanneer je deze bekijkt in de Foto's app.

Er is een nieuwe Ultrawide-camera die meer licht binnenlaat. De iPhone 15 Pro heeft een standaard 3x telelens, maar de iPhone 15 Pro Max is uitgerust met een verbeterde 5x telelens die gebruik maakt van een nieuw tetraprismaontwerp. Apple heeft een nieuw optisch beeldstabilisatiesysteem geïntroduceerd dat een autofocus 3D sensor-shift module bevat voor duidelijkere foto's.

De A17 Pro-chip is de eerste 3-nanometer chip van Apple, gebouwd op een vernieuwde node. Apple zegt dat deze chip het grootste GPU-herontwerp in de geschiedenis van Apple bevat en dat de GPU-prestaties tot 20% sneller zijn dan die van de A16. De CPU-prestaties zijn tot 10% sneller. De nieuwe Neural Engine is tot 2x sneller.

Met de 6-core GPU kon Apple hardwareversnelde ray tracing toevoegen, waardoor de iPhone voor het eerst consolegames zoals Assassin's Creed Mirage en Resident Evil 4 kan draaien, en augmented reality-apps worden verbeterd. Er is een speciale AV1-decoder voor efficiëntere videostreaming. De A17 Pro beschikt over een functie waarmee de iPhone kan worden aangesloten op externe opslag voor het opnemen van 4K 60fps ProRes-video rechtstreeks op het opslagapparaat. Naast deze functie heeft Apple een optie toegevoegd voor Log-codering, waardoor de iPhone 15 Pro-modellen de eerste smartphones zijn die het Academy Color Encoding System ondersteunen dat door filmmakers wordt gebruikt.

Modellen kleur opslag Prijs vanaf
iPhone 15 Pro , 6.1 inch ... zwart , wit , blauw en naturel titanium ... 128 , 256 , 512 GB en 1TB ... € 1169
iPhone 15 Pro Max , 6.7 inch ... zwart , wit , blauw en naturel titanium ... 256 , 512 GB en 1TB ... € 1399
bitdefender
ICT waarborg
Apple reparatie Veenendaal