MacBook Pro M3

M3 voor de Pro.

Vanaf € 1989
macbook pro m3

M3

De MacBook Pro M3 modellen hebben geen ontwerpwijzigingen ondergaan en blijven verkrijgbaar in 14,2-inch en 16,2-inch versies met een mini-LED-scherm. De interne veranderingen zijn gericht op de bijgewerkte M-serie chips.

De M3-chip heeft een 8-core CPU en 10-core GPU, terwijl de M3 Pro-chip tot een 12-core CPU en een 18-core GPU heeft. De high-end M3 Max heeft tot 16-core CPU en een 40-core GPU. Alle nieuwe chips ondersteunen hardwaregebaseerde ray tracing voor betere gamingprestaties. De M3-chips van Apple zijn tot 30 procent sneller dan de M2-chips van de vorige generatie, en alle drie bevatten ze een 16-core Neural Engine.

De M3-chip ondersteunt tot 24 GB Unified Memory, terwijl de M3 Pro tot 36 GB ondersteunt. De M3 Max ondersteunt tot 128 GB Unified Memory. De M3 heeft een geheugenbandbreedte van 100 GB/s, de M3 Pro biedt een geheugenbandbreedte van 150 GB/s en de M3 Max heeft een geheugenbandbreedte tot 400 GB/s.

De 14-inch en 16-inch MacBook Pro-modellen zijn voorzien van een Liquid Retina XDR-beeldscherm, een mini-LED-beeldscherm met een verbeterde SDR-helderheid van 600 nits, een duurzame XDR-helderheid tot 1000 nits, een piekhelderheid van 1600 nits en een contrastverhouding van 1.000.000:1. De 14-inch MacBook Pro heeft een resolutie van 3024 bij 1964 pixels bij 254 pixels per inch, en het 16-inch model heeft een resolutie van 3456 bij 2234 pixels bij 254 pixels per inch.

Er zijn slanke 3,5mm bezels aan de zijkanten en de bovenkant, en de bovenkant van het scherm heeft ook een inkeping die een 1080p webcam huisvest. Beide schermen zijn uitgerust met ProMotion technologie, die adaptieve vernieuwingsfrequenties van 24Hz tot 120Hz ondersteunt. Andere beeldschermtechnologieën zijn P3 Wide color voor levensechte kleuren en True Tone, dat de witbalans van het beeldscherm aanpast aan de verlichting in de kamer.

Qua ontwerp zijn de M3 MacBook Pro-modellen identiek aan de vorige generatie M2 MacBook Pro-modellen, al is er een nieuwe spacezwarte kleur voor de M3 Pro- en M3 Pro Max-versies die de zilveren kleur aanvult. Er is een volledig zwart toetsenbord met een grote rij functietoetsen en een Touch ID-knop met een ronde vingerafdruksensor. Touch ID wordt gebruikt om de Mac te ontgrendelen, aankopen te verifiëren en wachtwoorden te vervangen. Onder het toetsenbord bevindt zich een groot Force Touch-trackpad.

Apple gebruikt hetzelfde opnieuw ontworpen thermische ontwerp dat voor langdurige prestaties zorgt en het apparaat koel en stil houdt, zelfs met de krachtigere M3 Pro- en M3 Max-chips.

macbook pro m3 zijkant

Beide MacBook Pro-modellen hebben meerdere poorten, waaronder een sleuf voor een SDXC-kaart, een HDMI 2.1-poort, twee USB-C Thunderbolt 3-poorten voor de M3 en drie USB-C Thunderbolt 4-poorten voor de M3 Pro/Max-modellen, een 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting met ondersteuning voor hoofdtelefoons met hoge impedantie en een MagSafe 3-poort voor snelladen, waarmee je binnen 30 minuten 50 procent kunt opladen.

Er zijn slanke 3,5mm bezels aan de zijkanten en de bovenkant, en de bovenkant van het scherm heeft ook een inkeping die een 1080p webcam huisvest. Beide schermen zijn uitgerust met ProMotion technologie, die adaptieve vernieuwingsfrequenties van 24Hz tot 120Hz ondersteunt. Andere beeldschermtechnologieën zijn P3 Wide color voor levensechte kleuren en True Tone, dat de witbalans van het beeldscherm aanpast aan de verlichting in de kamer. Er zijn slanke 3,5 mm randen aan de zijkanten en bovenkant, en de bovenkant van het scherm heeft ook een inkeping voor een 1080p webcam. Beide schermen zijn uitgerust met ProMotion-technologie, die adaptieve vernieuwingsfrequenties van 24Hz tot 120Hz ondersteunt. Andere beeldschermtechnologieën zijn P3 Wide color voor levensechte kleuren en True Tone, dat de witbalans van het beeldscherm aanpast aan de verlichting in de kamer.

macbook pro m3 open

Qua ontwerp zijn de M3 MacBook Pro-modellen identiek aan de vorige generatie M2 MacBook Pro-modellen, al is er een nieuwe spacezwarte kleur voor de M3 Pro- en M3 Pro Max-versies die de zilveren kleur aanvult. Er is een volledig zwart toetsenbord met een grote rij functietoetsen en een Touch ID-knop met een ronde vingerafdruksensor. Touch ID wordt gebruikt om de Mac te ontgrendelen, aankopen te verifiëren en wachtwoorden te vervangen. Onder het toetsenbord bevindt zich een groot Force Touch-trackpad.

Beide MacBook Pro-modellen hebben meerdere poorten, waaronder een sleuf voor een SDXC-kaart, een HDMI 2.1-poort, twee USB-C Thunderbolt 3-poorten voor de M3 en drie USB-C Thunderbolt 4-poorten voor de M3 Pro/Max-modellen, een 3,5 mm aansluiting voor een hoofdtelefoon met ondersteuning voor hoofdtelefoons met hoge impedantie en een MagSafe 3-poort voor snelladen, waarmee je binnen 30 minuten 50 procent kunt opladen.

De 16-inch MacBook Pro heeft een voedingsadapter van 140 W en de 14-inch modellen worden geleverd met een voedingsadapter van 70 W of 96 W, afhankelijk van de chipconfiguratie. Alle MacBook Pro-modellen kunnen worden opgeladen via USB-C of MagSafe.

Er zitten snelle SSD's in de MacBook Pro-modellen, die configureerbaar zijn met maximaal 8 TB opslagruimte in beide modellen, hoewel de MacBook Pro met standaard M3-chip beperkt is tot 2 TB en de M3 Pro-modellen beperkt zijn tot 4 TB.

Dankzij de nieuwe M3-chips hebben de MacBook Pro-modellen een nog langere batterijduur. De 14-inch MacBook Pro met M3-chip gaat tot 22 uur mee als je films kijkt en 15 uur als je op het web surft. De 14-inch MacBook Pro met M3 Pro en M3 Max gaat tot 18 uur mee als je films kijkt en tot 12 uur als je op het web surft.

De 16-inch MacBook Pro gaat met zowel de M3 Pro- als de M3 Max-chip tot 22 uur mee als je films kijkt en tot 15 uur als je op het web surft.

Andere voorzieningen zijn ondersteuning voor Wi-Fi 6E en Bluetooth 5.3, waarbij Wi-Fi 6E zorgt voor snellere draadloze verbindingen en een lagere latentie via de 6GHz-band. De MacBook Pro-modellen hebben ook een geluidssysteem met zes luidsprekers, twee tweeters, vier force-cancelling woofers en breed stereogeluid.

Modellen :

bitdefender
ICT waarborg
Apple reparatie Veenendaal