Reparaties met verhoogd risico

Bij inlevering van een iPad of iPhone die niet officieel als reparatie-mogelijkheid beschouwd wordt door Apple, gelden de onderstaande voorwaarden. Bovendien zal de klant deze voorwaarden in de winkel krijgen om te lezen en zal het ondertekend moeten worden voor we de reparatie starten. Dit om achteraf geen misverstanden er over te krijgen

Korte versie

Apple repareert geen iPads en beperkt iPhones. Hierdoor wordt een reparatie uitvoeren een reparatie met een verhoogd risico! We doen de reparatie dan in opdracht en met toestemming van jezelf (de eigenaar) en alle schade die kan ontstaat is voor eigen kosten.

Waarom

Volgens Apple zijn bij de iPad alle componenten en bij de iPhone bepaalde componenten onvervangbaar. Mocht je de iPad of iPhone voor bijvoorbeeld een defecte dock poort bij aApple aanbieden dan betaal je bij altijd de prijs van een vervangende iPad of iPhone (en dat kan ver boven de 300 euro oplopen, zelfs 600 euro voor een iPhone 14 Pro of iPad Pro). Dus gaan wij buiten de adviezen om die Apple stelt (een dock-connector zelf is niet erg prijzig) toch een reparatie uitvoeren, dan doen we dat puur omdat je zelf achter de reparatie staat en ons toestemming geeft dit te proberen, (overigens de kans van slagen is sterk aanwezig) doch tijdens reparatie kan er van alles voorkomen, oa. kortsluiting, sterk gelijmde kabels die scheuren, de glasplaat die kan breken, connectors die kunnen afbreken of niet goed meer contact maken na montage, batterijen die niet meer willen werken (ook die zitten volledig vastgelijmd) enz. enz.

iPhone

Bij de iPhone moeten wij melden dat Apple zelf nooit dergelijke reparaties aan iPhones uitvoert en het dus ten allen tijde een “operatie" wordt. Er kunnen dus zaken niet goed gaan of achteraf problemen opleveren  - als er iets gebeurd (tijdens of na de reparatie) is dat voor eigen risico, er is achteraf geen discussie hierover mogelijk. Officieel zijn alleen batterij, camera, display en bij sommige modellen speakers gecertificeerd en toegestaan te vervangen. Als er dus wat gebeurd zal het niet expres veroorzaakt zijn en zullen wij het zorgvuldig repareren, maar bij pech kan de schade oplopen en onherstelbaar zijn!

iPad

Bij de iPad moeten wij melden dat Apple zelf nooit reparaties aan iPads uitvoert en het dus ten allen tijde een “operatie" wordt..  Er kunnen dus zaken niet goed gaan of achteraf problemen opleveren (bijv. lijm of strips die wat los kunnen gaan zitten)   - Als er iets gebeurd (tijdens of na de reparatie) is dat voor eigen risico, er is achteraf geen discussie hierover mogelijk. Als er dus wat gebeurd zal het niet expres veroorzaakt zijn en zullen wij het zorgvuldig repareren, maar bij pech kan er schade oplopen en onherstelbaar zijn!

bitdefender
ICT waarborg
Apple reparatie Veenendaal